Clinton møtt med stående applaus i FN

New York (NTB-Reuters-AFP): USAs president Bill Clinton møtte både applaus og kritikk i FNs hovedforsamling mandag. Generalsekretær Kofi Annan kritiserte USAs rakettangrep mot Afghanistan og Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hovedforsamlingen møtte Clinton med stående ovasjoner, samtidig med at presidentens forklaring til storjuryen om Monica Lewinsky-affæren ble kringkastet på alle fjernsynsstasjoner i USA.

I sin tale trakk Clinton fram internasjonal våpenhandel og terrorisme som de største farene verden står overfor mot slutten av det 21. århundre.

Men før Clinton talte kritiserte Annan USA både for bruken av raketter i kampen mot terrorisme og for ikke å betale sin gjeld til verdensorganisasjonen på 12 milliarder kroner.

I sin åpningstale til årets hovedforsamling - den 53. i rekken - uttrykte Annan også skepsis til globaliseringen og sa at millioner av mennesker ikke opplever den som framgang, men tvertimot som et angrep på deres materielle velferd og tradisjone lle levesett.

Annan ba om at FN fikk ta del i forhandlingene om den nye finansstrukturen som skapes i verden, slik at de fattige også blir representert.

Idet han pekte på finanskrisen som begynte i Asia, sa han at det ikke lenger kunne være slik at bare de sju rikeste i-landene alene skulle ta på seg å bestemme hvordan de økonomiske problemene skal løses, og oppgaven kan heller ikke overlates til finansministrene og sentralbanksjefene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer