Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton møtte Arafat i skandaleskygge

WASHINGTON (NTB): President Bill Clinton, skadeskutt av nye sexpåstander, møtte torsdag palestinernes president Yasser Arafat for å lufte forslag som kan gi en ny start på fredsprosessen i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton møtte Arafat i Det hvite hus to dager etter møtene med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. USAs president skal ha forsøkt å overtale Arafat til å ha «realistiske» forventninger til en israelsk tilbaketrekking fra den okkuperte Vestbredden.

Clinton ber både israelerne og palestinerne foreta små og gradvise skritt for å gjenopprette tilliten og legge grunnlag for drøftinger av en endelig fredsavtale.

Beklaget seg

Arafats medarbeidere beklaget seg før møtet over sexpåstandene som rystet administrasjonen i døgnet før sammenkomsten, og mente de kunne ha bidratt til at statsminister Benjamin Netanyahu oppnådde mer enn fortjent i møtet med en distrahert Clinton. Også israelske observatører er inne på samme tanken.

- Vi trodde i vår uskyld fredsprosessens skjebne avhang av en jødisk kvinne født i Praha ved navn Madeleine Albright, skriver kommentator Nahum Barnea med henvisning til USAs utenriksminister. - Men det virker som om den avhenger like mye av en annen jødisk kvinne, 24 år gamle Monica Lewinsky fra Beverly Hills.

I SKYGGEN: Arafats møte med Clinton ble overdøvet av spørsmål om sex-beskyldningene mot Clinton.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!