Clinton og Blair forbereder angrep på Irak

WASHINGTON (NTB-Reuters): USA forsterket sin slagkraft med et tredje hangarskip i Persiabukta i dag, mens president Bill Clinton holdt rådslagning sammen med sin nærmeste allierte Tony Blair.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Clinton snakket om den vanskelige avgjørelsen som forestår, mens Blair prøvde å rydde all tvil av veien om at en militæraksjon vil bli iverksatt om nødvendig.

Den britiske statsministeren er en kjærkommen gjest i Washington. Han lot seg intervjue av flere amerikanske tv-stasjoner før han gikk til møtet med Clinton. Blair sa at et eventuelt angrep på Irak ikke skyldes et behov for å vise hvem som er tøffeste gutten i klassen, men vil være en måte å få Saddam Hussein til å leve opp til sine forpliktelser på.

Selv om en diplomatisk løsning vil være å foretrekke, ser det ut til at Saddam først innser alvoret når han konfronteres med en troverdig militær trussel, sa Blair.

I frokost-tv-sendingen til tv-stasjonen ABC, «Good Morning America», sa Blair at FNs våpeninspektører har avdekket enorme arsenaler av kjemiske og biologiske våpen, et klart brudd på avtaler som ble inngått etter Golf-krigen.

- Vi tror vi kan, ved militær overmakt, tvinge Saddam til å gjøre det han burde gjøre, i overensstemmelse med Sikkerhetsrådets resolusjoner, sa Blair.

Han avviste imidlertid som rene spekulasjoner en britisk avismelding om at angrepet på Irak vil bli innledet 17. februar. Slike ting er ikke gjenstand for offentlige diskusjoner, sa Blair.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer