Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton og Obama kan bli en duo

Burde slå seg sammen til valget i november, mener observatører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens senatorene Hillary Clinton og Barack Obama kjemper for å bli Demokratenes presidentkandidat, har observatører utpekt de to som det ideelle paret til valget i november. Da skal det velges både president og visepresident, og nå mener flere at de to burde bli til en duo innen den tid.

Clinton og Obama skal visstnok ha kommet til samme konklusjon - «beviset» for dette er en fjensynsdebatt sist torsdag der de to har snakket meget sivilisert sammen. Tidligere debatter har vært preget av bitre konfrontasjoner.

På ønskelista

-Jeg er sikker på at Hillary ville vært på enhvers ønskeliste, sa Barack Obama om potensielle visepresidentkandidater.

- Jeg respekterer senator Clinton. Jeg mener hennes innsats for landet har vært ekstraordinær.

Obama sa det var for tidlig å snakke om visepresidentkandidater, men understreket at vedkommende måtte være usedvanlig godt kvalifisert.

- Det betyr folk med uavhengighet. Folk som kan si nei til meg, tilføyde han.

- Jeg må si meg enig i alt Barack nettopp sa, svarte Hillary Clinton.

KLAR TIL KAMP: Hillary Clinton ladet opp til supertirsdag med et besøk hos talk show-vert David Letterman. Foto: REUTERS/SCANPIX
KLAR TIL KAMP: Hillary Clinton ladet opp til supertirsdag med et besøk hos talk show-vert David Letterman. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det er ingen tvil om at Demokratene vil stå samlet. Vi går til valget innstilt på å vinne.
Letterman-show
- Jeg får en følelse av kameraderi her, sa David Letterman til Hillary Clinton da hun var med i hans program mandag kveld. - Jeg syns jeg så Demokratenes stemmeseddel.

Clinton unnvek kommentaren, men sa hun hadde tenkt mye på spørsmålet. Deretter gjentok hun nesten nøyaktig samme ord som Obama hadde brukt.

- Barack er en venn av meg. Han kommer til å være en venn når dette er over, uansett hva som skjer.


Veddemål
Obama fulgte opp debatten med Clinton i et annet program på CBS, som lurte på visepresidentspørsmålet. Han sa han ikke hadde grunnlag for å tro at Hillary Clinton egentlig tok sikte på visepresidentstillingen.

- Jeg tror hun stiller aktivt opp for å bli president, slik som meg. Men jeg tror ikke det er tvil om at Demokratene er ivrige etter å stå sammen mot Republikanerne, fortsatte han.

Journalisten George Stephanopoulos, som arbeidet i Det hvite hus under president Bill Clinton, inngikk søndag et veddemål i full offentlighet på TV-kanalen ABC der han sa at han var sikker på at Hillary Clinton vil be Obama bli visepresident hvis hun vinner nominasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media