KANDIDAT? I et nytt intervju utelukker ikke Hillary Clinton at hun kan finne på å stille i presidentvalget i 2020. Her er hun avbildet ved BBCs lokaler i London. Foto: Beretta/Sims/Shutterstock
KANDIDAT? I et nytt intervju utelukker ikke Hillary Clinton at hun kan finne på å stille i presidentvalget i 2020. Her er hun avbildet ved BBCs lokaler i London. Foto: Beretta/Sims/Shutterstock Vis mer

Hillary Clinton:

Clinton om presidentvalg: - Aldri si aldri

I et nytt intervju utelukker ikke den tidligere førstedamen, utenriksministeren og presidentkandidaten at hun vil stille til valg i 2020.

Publisert
Sist oppdatert

Etter det knusende tapet i presidentvalget i 2016, har demokratenes tidligere presidentkandidat tidligere nektet for at hun vil stille som kandidat i et presidentvalg igjen.

Nå forteller Hillary Clinton i et intervju med BBC at hun føler et «enormt press» for å utfordre president Donald Trump i neste års presidentvalg. Samtidig nekter hun å utelukke muligheten.

SNAKKET UT: Hillary Clinton talte på en galla for Children's Defense Fund i Washington tirsdag. Der snakket hun ut om hvordan den siste uka har vært. Video: CNN Vis mer

- Aldri si aldri

- Jeg tenker hele tiden på hva slags president jeg ville vært og hva jeg ville gjort annerledes og hva jeg mener ville ha betydd noe for vårt land og verden, sier 72-åringen.

På spørsmål om hun vil hive seg inn i kampen i siste øyeblikk, svarer Clinton:

- Aldri si aldri, sier Clinton og legger til at hun er under et enormt press fra mange personer som ønsker at hun skal vurdere det.

Samtidig understreker hun at per nå, mens hun sitter i studio og blir intervjuet, er å stille i presidentvalget ikke blant hennes planer.

<strong>BOK:</strong> Hillary Clinton og hennes datter Chelsea er for tiden på bokturne hvor de promoterer sin nye bok; «The Book of Gutsy Women: Favorite Stories of Courage and Resilience». Foto: PA / Aaron Chown / NTB Scanpix
BOK: Hillary Clinton og hennes datter Chelsea er for tiden på bokturne hvor de promoterer sin nye bok; «The Book of Gutsy Women: Favorite Stories of Courage and Resilience». Foto: PA / Aaron Chown / NTB Scanpix Vis mer

- Ikke frist meg

I begynnelsen av oktober skrev Trump på Twitter at han synes Clinton burde stille i valget og «stjele» demokratenes nominasjon fra Elizabeth Warren, en av partiets fremste kandidater.

- Bare én betingelse. Den skurkaktige må forklare alle sine lovbrudd og forseelser, inkludert hvordan og hvorfor hun slettet 33 000 e-poster etter at hun fikk en stevning.

- Ikke frist meg. Gjør jobben din, svarte Clinton noen timer seinere.

E-postskandalen

Bakgrunnen for den såkalte e-postskandalen til Clinton er en privat server hun etablerte i sitt hjem i New York. Det gjorde hun kort tid før hun ble utnevnt som USAs utenriksminister i 2009.

Hun brukte denne e-postserveren til å håndtere all sin digitale korrespondanse, inkludert korrespondanse i jobbsammenheng, i de fire åra hun var utenriksminister.

FBI konkluderte med at ingen «fornuftig aktor» ville ha siktet henne for e-postbruken, men gikk likevel til det uvanlige skrittet å kalle e-postbruken for «ekstremt skjødesløs».

En av tingene som gjorde at Clinton fikk massiv kritikk var at mange tusen av hennes e-poster ble slettet. FBI fastslo at de ikke ble slettet med vilje, uten at det dempet Donald Trumps kritikk.

TIL ANGREP PÅ HILLARY: Donald Trump mener han hadde blitt satt i den elektriske stolen om han slettet e-poster, slik Hillary Clinton angivelig gjorde. Video: CNN. Vis mer

Trump vant

De fleste demokratene følte seg sikre på at Hillary Clinton skulle klare å bli USAs neste president i 2016. Men ettersom valgresultatene tikket inn, ble seierstrua snudd til sjokk, sorg og fortvilelse.

9. november 2016 klokka 07.40 norsk tid meldte nyhetsbyrået AP at Trump har vunnet den viktige vippestaten Pennsylvania. Det brøt ut vill jubel på Trumps valgvake.

Med den delstaten i ryggen, kom Trump over den magiske grensa på 270 valgmannsstemmer - antallet man trenger for å vinne presidentskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer