Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton operert på jumbosykehus

Sykehuset der Bill Clinton ble hjerteoperert, har de dårligste resultatene i hele staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tall fra det amerikanske helsedepartementet har sykehuset Columbia-Presbyterian Center den høyeste dødsraten for bypassoperasjoner i New York. Antallet operasjoner med dødelig utfall er nesten dobbelt så høyt som gjennomsnittet. Det er likevel temmelig lavt og ligger under 4 prosent.

Clintons familie ville mandag ikke kommentere statistikken som ble presentert av New York Times.

Operert i flere timer

Mandag ettermiddag startet den opptil fem timer lange bypassoperasjonen på Presbyterian-sykehuset i New York. Inngrepet ble ledet av sjefen for hjerteavdelingen på sykehuset, doktor Craig Smith.

Den tidligere presidenten ble innlagt fredag, etter at han hadde vært plaget av brystsmerter og kortpustethet. Clinton skal skifte ut fire blodårer i det som beskrives som en relativt enkel operasjon.

Det er ventet at Bill Clinton vil bli helt frisk igjen, men på grunn av operasjonen vil han spille en mindre rolle enn planlagt i valgkampen til Demokratenes presidentkandidat, John Kerry.

Overtok medarbeidere

Samtidig som den tidligere presidentkandidatene lå på operasjonsbordet, trakk imidlertid Kerry flere av Clintons tidligere rådgivere inn i sin stab.

Fra sin sykeseng drøftet Bill Clinton også valgkampen i halvannen time med Kerry. Under telefonsamtalen lørdag kveld, som opprinnelig startet med at Kerry ringte Clinton for å ønske ham lykke til med operasjonen, skal den tidligere presidenten ha gitt råd om å være mer offensiv. Han skal ha oppfordret Kerry til å droppe mer snakk om sine bragder i Vietnam og heller konsentrere seg om å angripe Bush for manglende suksess med helse- og arbeidspolitikken.

Ønsker god bedring

Nesten 30.000 ønsker om god bedring hadde mandag kommet inn til nettsiden til Bill Clintons humanitære stiftelse.

- Vi føler oss velsignet og er takknemlige for de mange tusen som er gått i forbønn og har sendt oss gode ønsker, uttalte Clintons kone Hillary og datteren Chelsea.

- Alle deres kort, brev, e-post og telefoner har rørt og oppmuntret oss endeløst. Selv om operasjonen ikke er noe vi ser fram til, er vi glade for at hjerteproblemene ble oppdaget før noe mer alvorlig skjedde, heter det i erklæringen fra familien.

(NTB)

I RISIKOSONEN: Columbia-Presbyterian Center, der Clinton er operert, har den høyeste dødsraten for bypassoperasjoner i New York.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling