Clinton på lynvisitt i Pakistan

USAs president Bill Clinton ankom i dag Pakistan med et klart budskap til landets ledere: Gjeninnfør demokrati og skap fred i Kashmir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistan var siste stopp i Clintons seks dager lange rundtur i Sør-Asia, men han hadde bare satt av snaue fem timer til besøket. Clinton ble møtt av et stort sikkerhetsoppbud. Mer enn 3.000 soldater og politimenn væpnet med maskingevær var plassert rundt i byen. Alle hovedveier var stengt for trafikk.

Presidenten viste også sin forsiktighet ved at han ikke kom i sitt vanlige fly, Air Force One. Isteden landet han noen minutter senere i et fly som ikke var merket. Soldater var plassert ut på hustakene i nærheten av presidentpalasset der Clinton møtte general Pervez Musharraf.

Clinton presset Musharraf for å gjeninnføre demokrati så snart som mulig. Musharraf styrtet statsminister Nawaz Sharifs regjering i et kupp og innførte unntakstilstand i Pakistan for fem måneder siden. Men den pakistanske generalen ville ikke si noe om når unntakstilstanden kan oppheves og valg holdes.

(NTB)