Clinton på scenen med Stones

Med Bill Clinton i kulissene på scenen holdt Rolling Stones fredag sin første konsert i Hongkong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Vi har leid oss en gjest, sa trommis Charlie Watts tørt med henvisning til eks-presidenten.

Bemerkningen falt bak scenen, for under konserten nevnte ikke Stones-medlemmene den berømte gjesten med ett ord. Våkne mediefolk oppdaget imidlertid Clinton, som sang med på flere av låtene og tydeligvis kunne teksten til « (I can't get no) Satisfaction» utenat.

Konserten var arrangert av det amerikanske handelskammer i Hongkong, som sikkert syntes det var fint å ha den tidligere statssjefen på besøk. Det økonomiske resultatet av arrangementet var mer begredelig, for billettsalget gikk tregt og underskuddet blir stort.

Stones skal ha forlangt fem millioner amerikanske dollar eller nærmere 36 millioner kroner for sin opptreden. De andre artistene på den tre uker lange festivalen Harbour Fest, som Neil Young og José Carreras, skal også ha tatt seg klekkelig betalt.

Men de britiske veteranene ga i alle fall arrangører og publikum valuta for pengene. De spilte i nesten to timer, og ved siden av «Satisfaction» fikk Clinton og resten av fansen høre Stones-klassikere som «Paint it Black», «Brown Sugar» og «Jumpin' Jack Flash».

NTB