Joe Biden formelt valgt til president

Clinton-paret fikk Trump-revansje

Demokratenes Joe Biden har fått 302 stemmer i valgmannskollegiet og er dermed formelt valgt til USAs neste president. To av stemmene kom fra Donald Trumps tidligere erkerival og tidligere president, Hillary og Bill Clinton.

STEMTE: Trump vant til manges overraskelser mot Hillary Clinton i presidentvalget i 2016. I år er hun blant valgmannskollegiet som bekrefter USAs neste president. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
STEMTE: Trump vant til manges overraskelser mot Hillary Clinton i presidentvalget i 2016. I år er hun blant valgmannskollegiet som bekrefter USAs neste president. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag møttes valgmannsforsamlingen for å formelt utrope Joe Biden til vinner av presidentvalget. Like etter klokken 23 norsk tid har Biden offisielt sikret seg stemmene til 302 valgdelegater, som etter alt å dømme vil tvinge Donald Trump til å innse, om ikke erkjenne nederlaget.

Og på listen over dem som avgjorde det hele, finner vi Trumps tidligere erkerival og USAs tidligere president, Hillary og Bill Clinton.

De representerer delstaten New York, som møttes klokka 18.00 norsk tid.

Mandag fikk hun sin lille revansj ved å være med på å avskrive presidenten fra embetet:

- Valget var ikke nært. Det finnes ingen bevis for valgfusk. Statene har sertifisert resultatene. Likevel fortsetter Trump å forsøke å snu valget på bekostning av vårt demokrati. Keiseren har ingen klær. Republikanske folkevalgte som fortsetter å støtte ham, har ingen ryggrad, skrev Hillary Clinton på Twitter seinest torsdag.

Formelle stemmer

Vermonts tre valgdelegater ble mandag ettermiddag norsk tid de første som stemte i valgkollegiet som formelt velger USAs president og visepresident.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer