Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton populær tross sexryktene

LAS VEGAS (Dagbladet): Bill Clinton har aldri vært mer populær blant amerikanerne enn han er nå. Under halvparten mener han bør trekke seg, selv om han har løyet under ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økonomiske problemer og nedgangstider har blitt avløst av rekordstore investeringer og en økonomi som aldri har gått bedre. Presidenten og hans regime får æren for hva mange karakteriserer som et økonomisk under i USA.

Clinton surfer på en popularitetsbølge, til tross for sexskandalene. De som ikke har det tradisjonelle hatforholdet til politikere generelt eller er fanatikere i forhold til «liberale» demokrater, synes Bill Clinton er en likandes kar.

Ifølge forskjellige meningsmålinger mener mellom 60 og 70 prosent av amerikanerne at Clinton gjør en god jobb. Samtidig svarer hele 85 prosent av befolkningen at det var rett av Clinton å vitne i Sexgate.

Populær

Meningsmålingene virker som en buffer for Clinton. Politiske motstandere utnytter Lewinsky-saken til siste trevl i håp om å skade presidenten og underminere hans troverdighet.

TV-stasjonen ABC har siden Lewinsky-saken sprakk i januar jevnlig spurt amerikanerne om Clinton bør gå, dersom han har løyet under ed. Denne uka svarer for første gang under halvparten - 45 prosent - at presidenten bør gå dersom han har begått mened.

I januar mente 65 prosent at Clinton under slike omstendigheter burde trekke seg.

Flekkbeviset

FBI vil i løpet av i dag eller søndag kunne fastslå om det er sædflekker på kjolen til Monica Lewinsky. Bare 24 timer seinere vil FBI-teknikerne kunne si om det finnes muligheter for eventuelt å identifisere hvem flekkene stammer fra.

I så fall vil spesialetterforsker Kenneth Starr be presidenten om å avgi en blodprøve. Slik Sexgate har utviklet seg, er det ingen grunn til å tro at Clinton vil kunne motsette seg en slik prøve. Skulle han mot formodning si nei, er det ventet at spesialetterforskerne vil stevne ham for retten.

Irritert

I amerikanske aviser siteres flere ikke navngitte kilder i Det hvite hus og felles for dem er at de irettesetter og anklager media for å være med på en heksejakt mot presidenten.

Essensen er at de som står Bill Clinton nær, mener det er påfallende at media hopper på utspillene og lekkasjene fra Starr, hans etterforskere og advokatene til Monica Lewinsky.

Kildene i Det hvite hus poengterer at presidenten har en langt større troverdighet, enn Lewinsky som har fått straffeimmunitet til tross for at hun har løyet under ed.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!