Clinton populær tross sexryktene

LAS VEGAS (Dagbladet): Bill Clinton har aldri vært mer populær blant amerikanerne enn han er nå. Under halvparten mener han bør trekke seg, selv om han har løyet under ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Økonomiske problemer og nedgangstider har blitt avløst av rekordstore investeringer og en økonomi som aldri har gått bedre. Presidenten og hans regime får æren for hva mange karakteriserer som et økonomisk under i USA.

Clinton surfer på en popularitetsbølge, til tross for sexskandalene. De som ikke har det tradisjonelle hatforholdet til politikere generelt eller er fanatikere i forhold til «liberale» demokrater, synes Bill Clinton er en likandes kar.

Ifølge forskjellige meningsmålinger mener mellom 60 og 70 prosent av amerikanerne at Clinton gjør en god jobb. Samtidig svarer hele 85 prosent av befolkningen at det var rett av Clinton å vitne i Sexgate.

Populær

Meningsmålingene virker som en buffer for Clinton. Politiske motstandere utnytter Lewinsky-saken til siste trevl i håp om å skade presidenten og underminere hans troverdighet.

TV-stasjonen ABC har siden Lewinsky-saken sprakk i januar jevnlig spurt amerikanerne om Clinton bør gå, dersom han har løyet under ed. Denne uka svarer for første gang under halvparten - 45 prosent - at presidenten bør gå dersom han har begått mened.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer