VÅPENHVILE:  USAs utenriksminister Clinton reiser til Israel mens det jobbes med en våpenhvile i Egypt. Foto: NTBSCANPIX/EPA/MOHD FYROL
VÅPENHVILE: USAs utenriksminister Clinton reiser til Israel mens det jobbes med en våpenhvile i Egypt. Foto: NTBSCANPIX/EPA/MOHD FYROLVis mer

Clinton reiser til Israel

Hillary Clinton skal møte Israels statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem: USAs utenriksminister Hillary Clinton var tirsdag ventet å fly til Israel.

Onsdag møter hun Israels statsminister Benjamin Netanyahu, ifølge en israelsk kilde.

Våpenhvile Clintons reise til Midtøsten skjer samtidig som Egypt forsøker å forhandle fram en våpenhvile mellom Israels regjering og Hamas på Gazastripen.

Det internasjonale presset mot partene i Midtøsten, og også Egypt, er de siste dagene trappet opp i et forsøk på å få slutt på konflikten. Etter seks dager har den krevd over 100 palestinske og tre israelske liv.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom mandag til Kairo for å legge press på våpenhvileforhandlingene. Tirsdag skal han treffe forhandlingspartnerne i Egypt og Israel.

Utsetter bakkeoperasjon Israel vil vente med å gjennomføre en bakkeoperasjon på Gazastripen, opplyser en kilde til AFP. Invasjonsplanene settes «midlertidig på vent», ifølge kilden.

Israels regjering har tidligere gitt beskjed om at den ønsker en våpenhvile med Hamas på ett eller to døgn innen man begynner forhandlingene om en lengre våpenhvile.

(NTB)