Clinton rett i strupen på Sanders

Temperaturen var merkbart høyere da Hillary Clinton og Bernie Sanders møtte til duell i New Hampshire torsdag. Frontene er skjerpet etter valgthrilleren i Iowa.

DEBATT: De to gjenværende demokratiske presidentkandidatene Bernie Sanders og Hillary Clinton møttes til debatt i New Hampshire hvor neste nominasjonsvalg holdes førstkommende tirsdag. Foto: REUTERS/Mike Segar
DEBATT: De to gjenværende demokratiske presidentkandidatene Bernie Sanders og Hillary Clinton møttes til debatt i New Hampshire hvor neste nominasjonsvalg holdes førstkommende tirsdag. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens Sanders åpnet med å gjenta løftene om at han vil forandre amerikansk politikk og økonomi, valgte Clinton å angripe noen av de løftene. Hun sier hun «ikke lover ting hun ikke kan holde» og tok for seg løftene om helsetilbud for alle og gratis høyere utdanning.

Vil ikke ha ny helsedebatt Sanders sier på sin side at han ikke ser noen grunn til at helsehjelp ikke skulle være en rettighet i stedet for et privilegium. Clinton svarte med at Sanders' «tall ikke går opp» og at hun ikke ønsker å kaste landet ut i nok en betent debatt om offentlig helsehjelp.

I tillegg mener hun prisen for høyere utdanning bør ligge på et nivå folk har råd til, men ikke være gratis.

En ting de to derimot kunne enes om, er at «økonomien har ikke fungert for amerikanere flest» og at sterke krefter vrir systemet til sin fordel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer