Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton satte grensen ved råklining

Dale Young, en langvarig venn av Lewinsky-familien har forklart at forholdet mellom Monica og Bill Clinton ikke gikk lenger enn litt råklining. Presidenten var veldig forsiktig, og satte strenge grenser for hva han ville tillate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica Lewinsky skal ha fortalt Young at president Clinton avsluttet forholdet i september 1997 fordi han hadde dårlig samvittighet ovenfor kona Hillary og datteren Chelsea. Young som vitnet om forholdet mellom Monica Lewinsky og presidenten i forrige uke, avslørte innholdet i sitt vitnemål til en journalist i magasinet Newsweek denne uken.

Monica Lewinsky skal ha fortalt henne om forholdet allerede i mai for to år siden:

- Jeg klarer ikke mer; jeg må fortelle deg hva som skjer, men du må love og ikke fortelle det til noen, skal Monica ha sagt til venninnen på en bilferie.

Ifølge Young har Monica kun tilstått at hun og president Clinton hadde et intenst forhold som begrenset seg til intime berøringer og telefonsex.

- Men, det hele stoppet før samleie, sier Young.

Hun hevder også at Monica Lewinsky skal ha sagt at president Clinton ikke stolte på noen fordi mennesker han har vært involvert med hadde gått til media.

- Clinton var nøye med å aldri få utløsning, hevdet Dale Youngs. Hun sa at president Clinton mente oralsex ikke var sex, dersom det ikke ble fullført. Det vil i så fall være en forklaring på hvorfor Clinton kunne si på amerikansk fjernsyn at «han ikke hadde hatt et seksuelt forholdt til frøken Lewinsky».

Gråtkvalt

Dette siste vitnemålet er bare et av flere vitnemål som har til hensikt å bevise at Monica Lewinsky løy da hun i en juridisk forklaring skrev under på at hun ikke hadde et forhold til presidenten. I morgen vil hennes tidligere venninne Linda Tripp forklare seg for juryen.

Om bruddet mellom presidenten og Monica Lewinsky fortalte Young at Clinton gråtkvalt avsluttet forholdet fordi «han ville at Chelsea skulle være stolt av ham, og han ville være en god ektemann som ikke gjorde den slags mer.»

Meningsmålinger i USA viser at 83 prosent av amerikanerne er lei av å høre om hele affæren, og president Clintons populæritet er fremdeles like høy, melder MSNBC.

OPPTATT: President Clinton er på statsbesøk i Kina, og har andre ting å tenke på enn vitnemålene om hans og Monica Lewinskys forhold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!