Clinton skal hjelpe Gore

PITTSBURGH (Dagbladet): President Bill Clinton drar ut av Det hvite hus torsdag for å hjelpe Gore og demokratene fram til valgdagen 7. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge USA Today har Gore-leiren endelig bestemt seg for å bruke Clinton de siste fem dagene i California og et par andre nøkkelstater.

Trenger talentet

Han skal tilbringe to dager i California, så drar han til Arkansas og New York. Louisiana og Kentucky er også mulige reisemål.

Demokratene trenger Clintons politiske talent, men sørger for at han ikke er samme steder som Al Gore. Det er uhyre viktig for Gore å framstå som sin egen mann, men Gore trenger nå all hjelp han kan få for å vinne over George W. Bush. Clinton har så langt vært med på å samle inn 900 millioner kroner for partiet, og nå satser partiet på at Clinton kan sprøyte energi inn i valgkampen og få tvilere til å stemme demokratisk.

Svarte ledere

Clinton skal også møte aktivister og religiøse ledere i Washington og konsentrere seg om å møte opp i svarte kirker i helga.

Han skal lage radioreklame for demokratiske kandidater til Kongressen som blir ringt inn til velgere i distrikter hvor demokratene trenger å gi velgerne et puff.

Dessuten skal han tilbringe mesteparten av neste uke i Det hvite hus for å vise hvor viktig jobben er i forhold til Midtøsten. Demokratene håper velgerne vil se at jobben kan være for stor for Bush.