Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton skal møte Paula Jones?

NEW YORK (Dagbladet): Om halvannen uke står president Bill Clinton ansikt til ansikt med Paula Jones i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier han ikke kan huske å ha møtt henne før. Hun sier at han blottet seg for henne sist de møttes i et hotellrom i Little Rock, Arkansas i 1991.

På grunnlag av dette påståtte møtet har Paula og hennes advokater saksøkt presidenten og sendt inn saksdokumenter med en detaljert beskrivelse av presidentens edlere del. Den beskrivelsen er siden behørig lekket til mediene.

Den 17. januar skal Bill Clinton avlegge en edsvoren forklaring i forberedelsene til rettssaken som kommer opp i Litlle Rock den 27. januar i år.

Blir filmet

Forklaringen vil bli tatt opp på video, og Paulas advokater vil kunne stille presidenten de følsomme spørsmålene de måtte ha på lager. Flere medier bekreftet i går at Paula Jones selv har til hensikt å overvære utspørringen.

Partene i saken er underlagt strengt taushetsplikt av retten, og Paulas talskvinne Susan Carpenter McMillian sa dette i går:

- Jeg vet ikke hvor og når vitneprovet skal avlegges, men uansett når det skjer, så vil Paula være til stede.

Gransket

Paula Jones ble i fjor høst gransket av Det amerikanske skattedirektoratet etter at hun avslo å inngå forlik i saken hun har anlagt mot president Clinton.

Finansdepartementet satt i gang en granskning av hvem som tok initiativet til skattegranskningen. Paulas advokater opplyste i går at departementet har sporet dette tilbake til Kongressen.

Clintons advokat sier at hele saken dreier seg om politikk, og at initiativet til skattegranskningen kom fra folk som «vil ydmyke presidenten».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!