Clinton snakker med Starr

President Clintons advokater er i samtale med spesialetterforsker Kenneth Starr for å få til en avtale. Clinton vil gjerne bidra med informasjon til juryen i Monica-Lewinsky saken. Det kan bli aktuelt at han vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene mellom spesialetterforsker Starr og Clintons advokater skal ha foregått i flere uker hevder MSNBC. Presidentens rådgivere tror det vil være i Clintons interesse at han virker villig til å samarbeide med Starr. Men enhver avtale med spesialetterforskeren må bety at presidenten får spesifikke spørsmål god tid i forveien, sier kilder.

Det var Det hvite hus' talsmann Mike McCurry som avslørte at Clintons advokat, David Kendall, hadde kontakt med Starrs kontor.

På spørsmål om presidenten vil vitne svarte McCurry at det kan bli aktuelt dersom det er det som skal til for å få fram all informasjon.

Livvaktene vitner

Den overraskende utviklingen kommer rett etter at det er klart at presidentens livvakter ikke er fritatt fra å vitne om Clintons privatliv. I dag nektet presidentens rådgiver Harold Ickes for at han hadde truffet Clinton og Monica Lewinsky alene. Han nektet også for at han noensinne hadde søkt presidenten uten å finne ham.

Ickes forklaring bryter med vitnemålet til en av presidentens livvakter i går, sier kilder til NBC News og AP. Ickes, livvakten og Clintons sjefslivvakt, Larry Cockell, ble overraskende innkalt av Starr i går.

Ifølge kilder fortalte en livvakt om en episode i 1996 da presidenten var på sitt kontor, men ikke tok telefonen. Ickes ble innkalt, og minutter senere fant de presidenten sammen med Lewinsky i biblioteket. Clinton og Lewinsky var ikke i en usømmelig situasjon, sier kilder.

(NTB)