Clinton snøt fansen

GRAND HOTEL (Dagbladet.no): Bill Clinton skuffet rundt tusen mennesker da han stakk ut bakdøra til Grand Hotel i Oslo sentrum i dag. - Dumt gjort, synes Kjellaug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nærmere én time stod var det fullt av folk på fortauene rundt Grand Hotel i formiddag. Alle håpet å få et lite blikk av den historiske presidenten.

Politimenn og sikkerhetsvakter og en svart VIP-bil stod parkert utenfor hotellets hovedinngang. I frontruta var det et VIP-kort med Bill Clintons navn.

I dag skulle vi få et kjapt blikk på selveste Clinton!

Hjertet dunktet litt ekstra når politimennene dirigerte bort publikum med bestemt mine rundt 11.30. Diverse sikkerhetspersoner kom ut, og sjåføren i VIP-bilen starta motoren: pressefotografer og publikum gjorde seg klare til å se eks-presidenten i levende live.

Men så skjedde det. Plutselig kjørte VIP-bilen i full fart ut fra Karl Johans gate og inn Rosenkrantzgate - uten Bill Clinton. Så ble gata sperret av politiet. Og langt der borte i den avstengte gata kom hovedpersonen sjøl ut av døra - 50 meter borti gata. Så var han borte.

- Skuffet

Foran Grand Hotel stod pensjonisten Kjellaug igjen med et lite Kodak-kamera. Synlig skuffet.

- Jeg hørte på tv'n i dag at han skulle være her, så jeg pyntet meg og kjøpte en rose. Den har jeg levert inn i resepsjonen sånn at de kan gi den videre. Men det var skuffende at det ikke var mulig å ta bilde av han, sukker pensjonisten Kjellaug til Dagbladet.no.

Kjellaug tok en Bill Clinton: hun ville heller ikke bli avbildet foran Grand hotel i formiddag.

- Deilig å være tilbake

Presis klokka 11.45 kom Bill Clinton og hans følge til regjeringens representasjonbolig i Parkveien. Her skulle de spise en uformell lunch med Stoltenberg og en liten engere krets.

Området rundt representasjonboligen var avsperret, og pressefolkene stod på motsatt side av gaten.

- Hvordan er det å være tilbake i Norge, roper en fra pressen.

- Det er deilig å være tilbake. Jeg er beæret over å få være her igjen, svarer en meget opplagt Bill Clinton.

Deretter får Clinton spørsmål om hva eks-presidenten sjøl mente han gjorde best i sine år i det hvite hus.

- Det er det opp til andre å dømme. Ikke for meg, svarte Clinton før han går inn til en uformell lunch sammen med Jens Stoltenberg.

<B>KL. 11.00: CLINTON-KLARE:</B> Rundt tusen mennesker ventet håpefullt foran Grand hotel i nærmere én time i formiddag. I håp om å få se selveste Bill Clinton...
KL. 11.25...FORVENTNINGEN STIGER:</B> Sikkerhetsfolkene snakker alvorlig sammen med myndig mine og sjåføren starter VIP-bilen. Nå kommer han vel?!
KL. 11.35: VI ER BLITT LURT:</B> VIP-bilen kjører ut av Karl Johans gate og inn i Rosenkrantzgate - som stenges. Langt der borte skimter vi eks-presidenten..
SOM STAKK UT BAKVEIEN: Omgitt av sikkerhetsvakter snek Bill Clinton seg ut bakveien da han forlot Grand Hotell i formiddag.
BILL SIN VIP-BIL:</B> Her er VIP-beviset til Bill Clinton godt synlig i frontvinduet.