Clinton stevnet for Starrs storjury

WASHINGTON (NTB-Reuters): President Bill Clinton er stevnet som vitne for spesialetterforsker Kenneth Starrs storjury som behandler sex- og mened-saken presidenten er involvert i sammen med Monica Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge kilder i Det hvite hus skal Clintons private advokat David Kendall arbeide på spreng for å hindre at presidenten må møte personlig for å vitne.

- Vi forventer at Kendall vil jobbe for at storjuryen får all den informasjon den trenger, sier pressesekretær i Det hvite hus, Mike McCurry.

En kilde som står Clintons strateger nær, sier målet nå er å finne en måte å formidle denne informasjonen på uten at det skapes juridisk presedens.

Clinton kan komme med en vitneerklæring på flere alternative måter, uten å måtte stille ansikt til ansikt med storjuryen. Han kan avgi forklaring til Starr og hans medarbeidere, og gi juryen en utskrift av vitnemålet. Han kan også gi sin forklaring på video som senere kan spilles for juryen. Juridiske eksperter strides om en sittende president kan tvinges til å vitne for en storjury.

Både Clinton og Lewinsky har tidligere forklart seg under ed til Paula Jones' advokater. Jones anmeldte Clinton for sexpress, men saken ble avvist. Den gang benektet både Clinton og Lewinsky at de hadde hatt et seksuelt forhold. Kenneth Starrs mål er å finne ut om de begikk mened.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer