Clinton stilles for riksrett på nyåret

Flertallet i Representantenes hus vedtok lørdag å stille president Bill Clinton for riksrett. Det er første gang på 130 år at en amerikansk president blir gjenstand for rettssak i Senatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avstemningen fulgte tett på partiskillet, men fem demokratiske folkevalgte sviktet sin president og stemte med republikanerne. Senatet innleder trolig riksrettssaken tidlig på nyåret, men intet tyder på to tredels flertall for å avsette Clinton.

Derimot vil trolig presset for at han skal trekke seg frivillig, øke kraftig. Forslaget om å tiltale presidenten for mened ble fattet med 228 mot 206 stemmer.

For en måned siden mente demokratene at et flertall for riksrett var utenkelig etter partiets gode resultater i kongressvalget. Men bare fem republikanere brøt med partiledelsen da tiltalen for å ha løyet til spesialetterforsker Ken Starrs storjury kom først til votering.

- Trekk deg

Under lørdagens debatt om de fire tiltalepunktene justiskomiteen anbefalte, oppfordret påtroppende leder av Representantenes hus, Bob Livingston, presidenten til å gå av frivillig.

Republikaneren fra Louisiana måtte torsdag kveld innrømmne at han har vært utro mot kone ved flere anledninger, og demokratene begynte straks å bue.

Avbrytelsen gikk etterhvert over i slagordet «Du kan trekke deg! Du kan trekke deg!». Da ordstyrer fikk roet gemyttene, fortsatte Livingston talen og fortalte en sjokkert forsamling at det var nettopp hva han ville gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer