Clinton taper mot republikanerne

Ville ikke klart seg mot republikanerne Rudy, Mitt, Fred, John eller Mike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes Hillary Clinton ville tapt mot alle de fremste republikanske presidentkandidatene dersom det var valg i dag, ifølge ny måling.

Resultatet av målingen, utført av Zogby International, kan være et resultat av de tilspissede verbale angrepene mot Clinton den siste tiden.

Clinton hadde tapt med mellom 3 og 5 prosentpoeng mot de republikanske kandidatene Rudy Giuliani, Mitt Romney, Fred Thompson, John McCain og Mike Huckabee.

En tilsvarende måling i juli viste at Clinton hadde vunnet mot alle de republikanske kandidatene.

Samtidig viser Zogby-målingen som ble offentliggjort mandag, at de demokratiske kandidatene Edwards og Obama fortsatt ligger foran republikanerne.

Clinton har til nå klart å fremstille seg som den kandidaten som har størst sjanse til å dra hjem seieren for demokratene i november 2008, men flere demokrater har uttrykt skepsis til om Clinton vil kunne klare å vinne valget. Og med den nye målingen vil skeptikerne få vann på mølla.

(NTB)

NED PÅ MÅLINGENE: Kandidat for demokratene til valget neste år, Hillary Clinton, mister oppslutning i forhold til sine republikanske konkurrenter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian Snyder
NED PÅ MÅLINGENE: Kandidat for demokratene til valget neste år, Hillary Clinton, mister oppslutning i forhold til sine republikanske konkurrenter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian Snyder Vis mer