Clinton tar pause fra Camp David

Bill Clinton overlater palestinere og israelere til seg selv. Han håper de vil gjør framgang i hans fravær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Bill Clinton tar en pause fra Midtøstenforhandlingene på Camp David, melder Reuters. Clinton reiser for å holde en tale i Baltimore og overrekke en medalje i Washington. Han vender trolig tilbake til Camp David senere i dag.

Israels statsminister Ehud Barak og palestinernes president Yasser Arafat, befinner seg nå på presidentens feriested i Maryland, for å komme fram til en løsning på konflikter som har ridd de to partene siden Israels opprettelse i 1948.

Amerikanske tjenestemenn vil ikke si annet enn at de to sidene nå snakker alvor om de vanskelige spørsmålene: Grenser for en eventuell palestinsk stat, jødiske bosettere i Vestbredden og Gaza, hjemvendelsesrett for palestinske flyktninger og Jerusalems status.

Noen punkter kan det være enighet om allerede. Ahmed Tibi, som sitter i Israels nasjonalforsamling, sier ifølge NTB at alle jødiske bosettere må forlate Gaza-stripen. I en kringkastet debatt sa han at disse opplysningene kommer fra «en svært framtredende kilde blant deltakerne på Camp David-møtet».