Clinton til Oslo

President Bill Clinton kommer til Oslo i november for å delta på et Midtøsten-møte til minne om tidligere statsminister Yitzak Rabin som ble drept for fire år siden, opplyste Det hvite hus i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske sikkerhetsrådgiveren Sandy Berger skulle komme med en offisiell kunngjøring senere i kveld, ifølge Clintons pressetalsmann Joe Lochart.Midtøsten-møtet holdes 1. og 2. november.

- Vi diskuterte dette under mitt besøk i Washington i forrige uke og jeg hadde et bestemt inntrykk av at han gjerne ville komme. Det er svært gledelig at det nå er blitt bestemt, sa statsminister Bondevik til NRK onsdag kveld.

Palestinernes leder Yasser Arafat og Israels statsminister Ehud Barak har også bekreftet at de vil delta på møtet, men det er ennå ikke klart om Egypts president Hosni Mubarak eller Abdullah av Jordan kommer til å møte opp. Det er heller ikke klart om Russland vil være representert på høyt nivå, eller hvem som skal representere EU på møtet i Oslo.

President Bill Clinton blir den første sittende amerikanske president som besøker Norge. Eks-president Jimmy Carter har besøkt Norge to ganger, og hans norsk-ættede visepresident Walter Mondale (Mundal) besøkte Norge på 70-tallet.

(Dagbladet :på nettet/NTB)