Clinton tilbake til Midtøsten-forhandlingene

President Bill Clinton skulle i dag igjen slutte seg til Midtøsten-forhandlingene utenfor Washington for å bringe de israelske og palestinske partene nærmere en avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes leder Yasser Arafat fortsatte i dag sine respektive samtaler med forhandlingsdelegasjoner og mellommenn på et avskjermet konferansesenter i delstaten Maryland.

Lite er kjent fra forhandlingene, men ingen tegn tyder på noe snarlig gjennombrudd. USAs utenriksminister Madeleine Albright har selv vært til stede hele tiden for å forsøke å oppnå framgang i fredsprosessen som har stått stille i 18 måneder.

Betent

Fredag ble forhandlerne splittet opp i flere arbeidsgrupper som tok for seg konkrete og mindre politisk belastede saker, som opprettelsen av en palestinsk havn og en industripark i Gaza og en flyplass på Vestbredden. Flyplassen er ferdigbygd, men Israel tillater ikke normal drift.

De mer betente spørsmålene, som ytterligere israelsk tilbaketrekking fra okkuperte områder og utformingen av sikkerhetsarrangementene på palestinsk side, må behandles på høyeste hold, av Netanyahu og Arafat selv.

(NTB-AFP)