Clinton tilbake til Norge

Bill Clinton kommer tilbake til Norge, til en timepris på 1,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvannet år etter at han var her som president kommer Bill Clinton tilbake til Norge. For 1,3 millioner kroner skal han gi bort viktige ledertips.

Under temaet «Lederskap og kommunikasjon» skal Clinton den 14. mai tale for en rekke ledere fra næringsliv, organisasjoner og offentlige myndigheter i Chateau Neuf i Oslo.

- Det er som et eventyr å få Clinton med som foredragsholder på dette seminaret. Jeg tror hans innlegg blir både spennende og engasjerende, sier Ingebrigt Steen Jensen i Dinamo, som er blant arrangørene av konferansen, til TV2.

Fattig blir ikke Clinton av å tale for den eksklusive forsamlingen som er invitert til foredraget. Honoraret for det vel én time lange foredraget skal ifølge NRK være 150.000 dollar eller nærmere 1,4 millioner kroner. En plass i salen skal koste mellom 7.000 og 8.000 kroner.

Og det kan den forhenværende presidenten trenge. Han har en personlig gjeld på over 70 millioner kroner etter rettssakene i kjølvannet av Lewinsky-saken. Clinton blir i Oslo til den 15. mai, men det ikke kjent hva han har tenkt å gjøre utover at han skal holde foredraget han er hentet hit for.

- Om han ønsker å ha politiske samtaler med Stoltenberg eller andre, eller om han har lyst til å bli med oss på Lorry og ta en øl blir spennende å se, men jeg tror han er hjertelig velkommen til begge deler, sier Steen Jensen til NRK.

(NTB)

TJENER FETT: Eks-president Bill Clinton tjener fett som foredragsholder for næringslivet. Her er han avbildet under et foredrag han nylig holdt ved Salem State College, i Salem, Massachusetts. <p>Foto: SCANPIX/REUTERS