Nye demonstrasjoner i Charlotte etter drap på svart mann

Clinton utsetter Charlotte-besøk etter bønn fra ordfører

Vil gjenopprette normaltilstand i byen først.

PROTESTER: Fredag kveld ble det demonstrert i Charlotte igjen, men denne gangen ser protestene ut til å gå fredelig for seg. Foto:  REUTERS / Mike Blake / NTB scanpix
PROTESTER: Fredag kveld ble det demonstrert i Charlotte igjen, men denne gangen ser protestene ut til å gå fredelig for seg. Foto:  REUTERS / Mike Blake / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har det vært heftige protester i Charlotte i North Carolina etter at den afroamerikanske sjubarnsfaren Keith Lamont (43) ble skutt av politiet.

Som følge av protestene på drapet ble det erklært unntaktstilstand i byen, og fredag kveld lokal tid, natt til lørdag norsk tid, er det ventet nye demonstrasjoner.

Fredelig demonstrasjon

Noen har allerede tatt til gatene. Noen dusin demonstranter marsjerer gjennom byen med skilt med påskriften «Just stop the killings» og «Just Realease the Tapes», ifølge nyhetsbyrået AP.

Foreløpig går det rolig for seg, i motsetning til de voldsomme demonstrasjonene som har vært de tre foregående kveldene.

Disse demonstrasjonene fikk ett hotell i Charlotte til å flyttet gjestene sine til andre hoteller, i frykt for konsekvensene av en fjerde kveld med bråk i byen.

- Slutt med opptøyene

Moren til Keith Lamont har bedt demonstrantene om å roe seg, ifølge WBTV i Charlotte.

- Som Keiths mor ville jeg satt pris på om dere sluttet med opptøyene. Dere kan ta dere en fredelig gåtur eller hva dere måtte ønske, men opptøyer gjør ikke situasjonen bedre. Det gjør den verre, sier Vernita Lamont.

Hun legger til at heller ikke hennes sønn ville hatt noe ønske om opptøyer.

- Keith er ikke typen som ville latt sine barn være med på dette, sier Vernita.

Ber Clinton utsette besøk

Hillary Clinton annonserte fredag at hun vil besøke Charlotte søndag, dagen før hun møter Donald Trump til den første presidentdebatten.

Den avgjørelsen ber ordføreren i Charlotte, Jennifer Roberts, henne om å revurdere.

- Jeg har også hørt at Donald Trump muligens også kommer senere denne uka. Vi setter pris på kandidatenes støtte, vi setter pris på at de er bekymret for Charlotte. Men akkurat nå er vi i en presset situasjon. Mannskapene våre jobber døgnet rundt, sier Roberts i et intervju vist på CNN.

- Dersom det er mulig å utsette disse besøkene sånn at vi får en sjanse til å få orden i byen vår og komme tilbake til en normaltilstand, så ville det være ideelt.

Og kun et par timer etter ordførerens bønn sier Clinton-kampanjen at hennes Charlotte-besøk blir utsatt, for å unngå å belaste byens ressurser ytterligere.

Clinton planlegger nå i stedet å besøke Charlotte søndag 2.oktober.

Publiserte video

Fredag publiserte Keith Lamonts familie videoen fra da Scott ble skutt. Det store stridstemaet har vært hvorvidt Lamont var bevæpnet eller ikke.

Politiet sier at han var det, mens familien har fortalt at han ikke var det. Videoen familien publiserte gir ikke noe svar på om han var bevæpnet eller ikke.

Politiet har så langt ikke ønsket å offentliggjøre videoen de har av det som skjedde, på tross av kraftig press.

Hillary Clinton har også involvert seg i saken.

«Charlotte burde offentliggjøre videoen av skytingen med en gang», tvitret Clinton.

Politisjef Kerr Putney sa torsdag at det ville være upassende å vise bilder av «et offers verste dag».

Demonstrasjon i Atlanta

Også i Atlanta går de i demonstrasjonstog fredag kveld lokal tid, for å protestere mot drapene på Keith Lamont og Terence Crutvher, som ble drept av politikvinnen Betty Shelby.

Shelby er siktet for drapet på Crutcher.

I Atlanta hadde noen hundre møtt fram for å protestere, i det som beskrives som en fredelig protestmarsj.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer