- Clinton var alene med Monica

NEW YORK (Dagbladet): Monica Lewinsky var helt alene med president Clinton i minst 40 minutter høsten 1995. Det er den pensjonerte Secret Service-agenten Lewis C. Fox som nå står fram og anklager presidenten for løgn. Clinton har under ed forklart at han aldri var alene med Monica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Agent Fox sier til avisa Washington Post at han hadde vakt ved Det ovale kontor en helg høsten 1995. Han husker ikke om det var i september, oktober eller november. Fox sier at Monica ofte kom til det hvite hus i helgene og leverte dokumenter til presidenten. Da han spurte henne hvorfor, svarte hun at hun hadde mye å gjøre på kontoret.

Denne spesielle helga kom Monica også med dokumenter. President Clinton instruerte Fox til å slippe henne inn i det ovale kontor.

Ikke sex-reir

Til en avis i Pennsylvania som intervjuet Fox i forrige uke, sier agenten at det ville være problematisk å ha sex i Det ovale kontor som har så mange vinduer. Agenten sier også at det er vanskelig å forestille seg hvordan det skulle være mulig å ha utenomekteskapelig sex noe sted i Det hvite hus der sikkerhetsfolk og ansatte kommer og går hele tida.

Førstedame Hillary Rodham Clinton sier i går at anklagene mot presidenten vil forsvinne bare tida går.

- Jeg tror ikke at dette vil fordunste, men....Jeg vil bare gi folk det råd å trekke pusten dypt, sier hun.

- Det amerikanske folk består av intelligente, rettferdige mennesker som har god peiling. De tar tingene for det de er, og de er fullt klar over at hverdagen blir bedre og lettere for hver dag som går mens vi nærmer oss det neste århundre, sier hun også.

Kanllhardt

Marcia Lewis, Monicas mor, tilbrakte i går sin andre dag i tøffe avhør for storjuryen til spesialetterforsker Kenneth Starr. Det er høyst uvanlig at nære slektninger til siktede personer blir innkalt til avhør. Avhøret av Monica er utsatt. Flere meldinger har gått ut på at Monica har betrodd seg til moren om sitt forhold til presidenten og søkt hennes råd de siste to månedene om hva hun skulle gjøre i den vanskelige situasjonen hun er havnet i. Monica selv var stevnet for storjuryen i dag, men dette avhøret er blitt utsatt i påvente av at hennes advokat, William Ginsburg kan få rettens vurdering av den avtalen om immunitet for Monica som han hevder å ha med spesialetterforsker Starr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer