Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton-venn frikjent

NEW YORK (Dagbladet): USAs mest standhaftige dame, Susan McDougal, ble i går frikjent for å ha hindret Ken Starrs etterforskning av president Bill Clintons eiendomshandel, Whitewater. Dommen er atter et slag mot spesialetterforsker Starrs arbeidsmetoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Susan McDougal har hatt Starr på nakken i seks år, og måtte tilbringe 18 måneder i fengsel fordi hun ikke ville vitne for Starrs storjury. Hun mente Starr krevde at hun skulle vitne falsk.

- Jeg har hatt en rettferdig rettsak. Takk for det, sa McDougal til dommeren.

Hun anklager Starr for å ha villet tvinge henne til å anklage Bill Clinton. Og hun har gitt beskjed om at hun nektet å vitne. Hun fryktet at hun ville bli anklaget for falsk forklaring hvis hun ikke kom med de anklagene mot Clinton som Starr ønsket. Derfor nektet hun å vitne både i 1996 og 1998.

McDougal er presidentens tidligere samarbeidspartner fra Arkansas, og Whitewater-saken var begynnelsen til hele riksrettssaken som herjet USA i nesten et helt år.

I flere måneder gikk bildet av henne over alle tv-kanaler, der hun ble slept ut og inn av rettsbygninger i den orange fangedrakten amerikanske fanger har på seg.