Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton vil forurense mer

Washington: Bill Clinton gir etter for press fra næringslivet og vil tillate større utslipp av drivhusgasser. Først i år 2012 vil USA ha utslippene ned til 1990-nivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten kunngjorde onsdag USAs forhandlingsplattform ved miljøkonferansen i Kyoto i desember. EU-landene har foreslått å bringe utslippene 15 prosent under 1990-nivå i år 2005, men Clinton-administrasjonen kaller det en oppskrift for økonomisk sammenbrudd.

Presidenten sA at planene for frivillig reduksjon av utslipp har slått feil og innrømmet at USA er den største synderen. Landet har fem prosent av verdens befolkning og produserer 25 prosent av utslippene.

Samtidig undestreket Clinton at USA ikke godtar klimaforpliktelser om ikke de viktigste utviklingslandene også blir med. Kongressen har vedtatt å torpedere enhver avtale som unnlater å stille krav til land som Kina og Brasil, der økonomien vokser raskt og utslippene gjør det samme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!