Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton vil ha med Russland

WASHINGTON: President Bill Clinton forsøker å presse sin russiske kollega Boris Jeltsin til å stille soldater i en internasjonal styrke i Kosovo, skriver avisen New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton og Jeltsin snakket sammen på telefon i 50 minutter i går, Dette var første gang siden NATO begynte sine luftangrep mot Jugoslavia 24. mars. Ifølge avisen, som siterer anonyme kilder i Det hvite hus, ba den amerikanske presidenten Jeltsin slutte seg til en fredsplan for Kosovo som også ville omfatte russiske soldater i en internasjonal sikkerhetsstyrke.

Jeltsins svar var uforpliktende, med «mer konstruktive enn tidligere», sier avisens kilde.

Clinton framholdt at en NATO-styrke var avgjørende for å sikre kosovoalbanernes sikkerhet, mens russisk deltakelse vil bidra til å sikre rettighetene til den serbiske minoriteten, skriver avisen.

Den amerikanske presidenten viste også til at Slobodan Milosevic gjentatte ganger har brutt sine løfter både overfor USA og Russland. (NTB-AFP)