Clinton vil nekte å forklare seg for storjury

President Bill Clinton vil nekte å forklare seg for spesialetterforsker Kenneth Starrs storjury om den påståtte sex-skandalen i Det hvite hus, skriver nyhetsmagasinet Time i sitt siste nummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Clinton og hans rådgivere har kommet til at presidenten ikke vil samarbeide med Starr og hans team, sier anonyme kilder til bladet.

I verste fall vil Clinton heller ta sjansen på å risikere riksrett i Representantenes hus enn å stille opp i rettssalen.

- Til tross for alle hans gjentatte løfter om å samarbeide med den uavhengige etterforskeren, har Clinton og hans rådgivere kommet til at han skal nekte å forklare seg og ikke gi Starr muligheten for å bestemme hvor, når og i hvilken form det siste slaget skal stå, skriver Time.

Det hvis hus satser på at en sittende president ikke kan tiltales av en vanlig domstol. Han kan bare bli stilt for riksrett, og det blir en politisk sak siden det må vedtas av Representantenes hus. Den kampen tror Clinton han har gode sjanser til å vinne. Han ser det ikke som noen stor risiko å trosse Starr, som ligger langt etter Clinton på meningsmålingene, skriver Time i nummeret som er i salg i dag.

(NTB-Reuters)

TAUS: Den ellers så taleglade presidenten vil nekte å forklare seg for storjuryen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer