Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton ville angripe Starr

WASHINGTON (Dagbladet) - Dette er din tale, sa Hillary Clinton og skar gjennom innvendingene til presidentens medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådgiverne ville ikke at Clinton skulle utfordre Kenneth Starr samtidig som han beklaget at han hadde løyet for det amerikanske folk.

Men Clinton fikk det som han ville, og reaksjonen som medarbeiderne fryktet lot ikke vente på seg. Formannen i Senatets justiskomite, senator Orrin Hatch, var ikke nådig i sin vurdering av president Clintons angrep på Starr: «For en drittsekk. Det var patetisk».

Lekkasjene om forberedelsene i Det hvite hus i timene fram til Clintons møte med Starr og den påfølgende TV-talen, viser at presidenten og føstedamen ikke var villige til å legge bort motangrepet på sin fremste forfølger.

Det forelå flere utkast til presidentens tale som alle enten helt utelukket henvisninger til Starr, eller var langt mildere i kritikken enn det Bill Clinton til sist framførte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!