Trumps USA

- Clinton ville fortsette å kjempe. Så kom telefonsamtalen fra Obama som endret alt

Hillary Clinton var forberedt på å holde ut på valgnatta, i håp om å sikre seg seieren i viktige vippestater. Helt til Obama ringte, ifølge ny bok.

RINGTE: President Barack Obama oppfordret Hillary Clinton til å kaste inn håndkledet under valgnatta. Foto: Brian Snyder/Reuters/NTB Scanpix
RINGTE: President Barack Obama oppfordret Hillary Clinton til å kaste inn håndkledet under valgnatta. Foto: Brian Snyder/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): President Barack Obama oppfordret Hillary Clinton til å gi opp på valgnatta, skriver The Hill. Informasjonen er hentet fra en kommende bok, skrevet av The Hill-journalisten Amie Parnes sammen med forfatter Jonathan Allen.

- Du er nødt til å gi opp, skal Obama ha sagt til USAs tidligere førstedame Hillary Clinton - mens hun spent fulgte med på stemmeopptellingen i de viktige vippestatene Michigan, Wisconsin og Pennsylvania.

Clinton lyttet til presidentens råd og ringte Trump i morgentimene for å erkjenne at hun hadde tapt.

- Bare gi meg telefonen. Jeg ringer ham, skal en tydelig frustrert Clinton ha sagt, før hun snakket med Trump.

Telefonsamtalen fra Obama skal ikke ha blitt spesielt godt mottatt hos enkelte av Clintons rådgivere. De mener hun burde ha ventet lenger for å se hva resultatet ble i de tre viktige vippestatene.

- Det var en god del diskusjon rundt hvorvidt tallene kunne endre seg i Wisconsin og Michigan. Hvis noen hadde visst hva som faktisk foregikk den kvelden, ville ingen ha erkjent tap, sier en anonym kilde i Clinton-leiren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer