Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Clinton ville lage dekkhistorie

FORT WORTH i Texas (Dagbladet): Monica Lewinsky sier at Bill Clinton aldri forsøkte å få henne til å lyve. Men i samtalene med etterforskerne har hun hevdet at presidenten forsøkte å regissere en dekkoperasjon som skulle skjule deres seksuelle forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sexgate ruller videre. Amerikanske TV-stasjoner og aviser er fulle av historier om det påståtte seksuelle forholdet mellom Monica Lewinsky - den tidligere sekretæren i Det hvite hus - og president Clinton.

Spørsmålet alle stiller seg er: Hvem lyver?

Lewinsky har forklart at hun hadde et seksuelt forhold til Bill Clinton. Ifølge spesialetterforsker Kenneth Starrs medarbeidere skal Lewinsky ha fortalt at hun og presidenten i fortrolighet snakket om hvordan de kunne holde deres seksuelle forhold hemmelig.

Skjule spor

Trolig vil Monica Lewinsky allerede neste uke vitne for storjuryen. Og hun er ventet å si følgende:

  • Presidenten og jeg diskuterte hypotetiske spørsmål som jeg kunne bli stilt. Vi drøftet og vurderte forskjellige svar.
  • Presidenten fortalte at hvis jeg flyttet fra Washington D.C. til New York, ville jeg slippe å vitne i Paula Jones-saken.
  • Vi - presidenten og jeg - var enige om hvordan jeg skulle svare på spørsmål om hvorfor jeg så ofte var i Det ovale rom. Svaret skulle være at jeg hadde vært der for å besøke en annen sekretær som var en venn av meg.
  • Vi - presidenten og jeg - var enige i at jeg skulle levere tilbake gaver jeg hadde fått av ham, fordi gavene da ikke kunne brukes som bevis for en storjury.

Clinton fastholder

Disse fire påstandene ble i går gjentatt av flere av nyhetskanalene i USA. Noen brukte personer knyttet til Monica Lewinsky som kilde, andre viste til Kenneth Starrs stab.

Under ed har Clinton sverget at han ikke har hatt et seksuelt forhold til Lewinsky. Han har også gjentatte ganger og i full offentlighet sagt at han aldri har diskutert noen dekkoperasjon med unge frøken Lewinsky.

Ifølge nyhetsbyråene og TV-kanalene fastholder Clinton at han aldri har hatt et seksuelt forhold til 25-åringen.

Monica Lewinsky har innrømmet at hun tidligere har løyet under ed. Nå hevder hun å fortelle den hele og fulle sannhet. Alt dreier seg i så fall om hvem det amerikanske folket skal tro på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!