Clinton vitner trolig

NEW YORK (Dagbladet):Ifølge kilder blant Bill Clintons rådgivere er presidenten villig til å forklare seg for storjuryen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentens advokater har ennå ikke svart formelt på spesialetterforsker Kenneth Starrs henvendelse, men amerikanske medier viser til kilder blant hans rådgivere som sier at Clinton trolig kommer til å vitne.

I så fall vil han forklare seg til slutt, som Starrs aller siste vitne.

Først må Monica forklare seg for storjuryen, eller avklare sin situasjon. Spesialetterforsker Kenneth Starr og Monica Lewinskys advokat William Ginsburg slåss fortsatt om hennes immunitet.

Det vil skape historie dersom president Clinton forklarer seg for storjuryen, spesielt dersom presidenten velger det mest dramatiske alternativet, å møte personlig opp i rettslokalet for å bli utspurt av Starrs etterforskere og medarbeidere.

Presidentens advokater har ventet på henvendelsen fra spesialetterforsker Kenneth Starr siden Monica-affæren eksploderte for sju uker siden. Ifølge telegrambyrået AP vil Clintons rådgivere at han skal forklare seg for storjuryen så snart som mulig. De frykter at presidentens skyhøye oppslutning i meningsmålingene kan komme til å falle drastisk dersom Monica-affæren ikke snart bringes til en avslutning.