Clintons benådninger forfølger ham

Bill Clinton ble søndag beskyldt for å ha benådet mennesker som har støttet ham økonomisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bill Clinton hadde mulighet til å benåde en rekke menn og kvinner før han gikk av som USAs president. Det gjorde han til fulle. Nå hevder kritikere at benådningene er knyttet til politiske pengebidrag.

En republikansk senator mener sågar at Bill Clinton risikerer å bli stilt for riksrett på grunn av de kontroversielle benådningene.

- Jeg sier ikke at han bør stilles for riksrett, men det er en teknisk mulighet, sa senator Arlen Specter i et intervju med Fox television.

Clinton benådet 140 personer og satte ned straffen for 36 andre i 11. time før han gikk av som president. Onsdag skal Specter, som er medlem av senatets juridiske komité, holde en høring angående saken.

Det største oppstusset skapte benådningen av Marc Rich, som flyttet fra USA til Sveits i 1983 etter å ha blitt tiltalt for å ha unndratt 48 millioner dollar i skatt.

Rich var også tiltalt for å ha handlet med Iran til tross for USAs daværende handelsblokade.

Benådningen sjokkerte også Clintons tilhengere etter avsløringen av at Denise Rich hadde donert mer enn én million dollar - 8,9 millioner kroner - til Det demokratiske partiet, samt flere millioner kroner i støtte til Clintons planlagte presidentbibliotek.

(NTB-AFP)

RETTSSAK-BILL: Tidligere president Bill Clinton ser ut til å trenger advokater også etter at han forlig Det hvite hus. Her tar han seg et slag golf i Florida.