Clintons hemmelige signal

WASHINGTON (Dagbladet): Se på dette slipset til Clinton. Plagget er en gave fra Monica Lewinsky og kan ha vært et hemmelig signal mellom de to turtelduene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Clinton var egentlig rasende, men lente seg tilbake og smilte én gang da han ble utspurt av spesialetterforsker Kenneth Starr. Det var da Starr spurte om det litt glorete, gule og blå slipset som presidenten hadde på seg den 6. august i år, var et forsøk på å påvirke Lewinskys vitnemål for storjuryen samme dag?

Plagget var en gave fra presidentens elskerinne på hans 50-årsdag for to år siden.

«I ditt hjerte»

«Når jeg ser deg gå med dette slipset, vet jeg at du bærer meg i ditt hjerte,» skal den romantiske Monica ha sagt til sin elsker.

Den 6. august var selve skjebnedagen for Bill Clinton. Da kom hans unge elskerinne til rettsbygningen i Washington for å fortelle storjuryen alle detaljer om sexleken hun og verdens mektigste mann hadde bedrevet gjennom halvannet år.

Kenneth Starr og hans etterforskere spurte presidenten om han tok på seg slipset fra Monica akkurat denne dagen, for gjennom TV-opptakene å påvirke vitneprovet til spesialetterforskerens stjernevitne.
Det var da presidenten smilte for første og eneste gang gjennom den mer enn fire timer fiendtlig og knallhard konfrontasjon med Starr. Etterforskerne skal ellers i avhøret ha presset Clinton til å innrømme at han flere ganger hadde oralsex med Monica.

«Absurd»

Bill Clintons medarbeidere kaller Starrs mistanke «absurd». Monica gikk inn til sin forklaring mer enn to timer før presidenten talte på TV.

Hun fikk se at han gikk med hennes slips på denne dagen, men først i nyhetssendingene om kvelden, etter at hun i de mest intime detaljer hadde fortalt om sine sexleker med USAs statsoverhode.

Men det ubesvarte spørsmålet er stadig hvorfor presidenten tok på seg ett av de seks slipsene han fikk av sin hemmelige elskerinne akkurat denne dagen.
Det foreligger heller ikke noe svar på spørsmålet om hvorfor slipset fortsatt befant seg i presidentens klesskap den 6. august, siden det for lengst var stevnet som bevismateriale sammen med de andre gavene Bill Clinton hadde fått fra Monica.

Vitner på ny

I dag møter Monica Lewinsky på nytt opp i rettsbygningen i Washington. Spesialetterforsker Kenneth Starr leter etter uoverensstemmelser mellom hennes forklaring og presidentens. Det marerittet som president Clinton har skapt for seg selv og sine nærmeste, er langt fra over.

Men i dag befinner presidenten seg på ferie på Martha's Vineyard der han neppe går med slips eller viser seg foran TV-kameraene.

BEGJÆRETS SLIPS:</B> Dette bildet er fra 6. august, samme dag som Lewinsky vitnet for storjuryen. Slipset presidenten har på seg er en gave fra Lewinsky, og kan ha vært et signal mellom de to.