Clintons livvakt får ikke vitne i sex-saken

En amerikansk føderal domstol har satt en stopper for at Bill Clintons nærmeste livvakt skal få avlegge vitnemål i saken om presidentens angivelige sex-affærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for Clintons sikkerhetstjeneste, Larry Cockell, skulle akkurat til å vitne for en såkalt storjury da kjennelsen ble kunngjort. Kjennelsen er ikke endelig, men gir domstolen bedre tid til å vurdere hvorvidt et vitnemål fra Cockell skal tillates, meldte tv-kanalen CNN.

Kjemper mot Starr

Det amerikanske justisdepartementet har kjempet mot spesialetterforsker Kenneth Starr som vil tvinge presidentens livvakter til å vitne. Bakgrunnen er tanken om at livvaktene kjenner til innholdet i private samtaler mellom Clinton, hans advokater og andre personer. Starr forsøker å påvise at Clinton har hatt et seksuelt forhold til kvinnen Monica Lewinsky og bedt henne lyve om det.

Justisdepartementet frykter at dersom Clintons sikkerhetsvakter blir avhørt, vil dette øke avstanden mellom presidenten og hans livvakter, og dermed gjøre sikkerhetsoppgaven vanskeligere.

(NTB-AFP)