Clintons mareritt fortsetter

Videoopptaket av en rasende Bill Clinton foran storjuryen til Kenneth Starr blir frigitt. Offentliggjøringen av videoopptaket vil ydmyke presidenten ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen blir frigitt førstkommende mandag.

Til tross for at flertallet av USAs befolkning i går mente at videoen ikke burde bli offentliggjort, er det liten tvil om at TV-selskapene kan forvente skyhøye seertall når videoen vises.

I tillegg til videoopptaket, blir også 2800 sider bevismateriale mot Clinton frigitt. De groveste beskrivelsene skal være strøket.

Tøffe diskusjoner

Det måtte mange og harde diskusjoner til før justiskomiteen i dag vedtok at videofilmen av Kenneth Starrs avhør av presidenten den 17. august skal frigis.

Republikanernes argument for offentliggjøringen var at velgerne har krav på å se bevisgrunnlaget før en eventuell riksrettsak.

Sexleketøy

Clintons vitneprov skal være svært avslørende, men forhørene med Monica Lewinsky sier angivelig enda mer. Til og med republikanerne nølte med å offentliggjøre Monicas sexlek-beskrivelser.

Monica skal ha kommet med detaljerte beskrivelser - deriblant en episode der paret bruker et annet sexleketøy enn den mye omtalte sigaren.

Svekkes

Verdens mektigste mann må innfinne seg med at buksene nok en gang rives av ham for en hel verden. Denne gangen er det levende bilder - som er enda mer nærgående enn ord.

Sjansene er store for at Clintons popularitet vil svekkes.

I videoen skal en rasende Clinton ha nektet å svare på aktoratets nærgående spørsmål om seksuelle detaljer. Presidenten måtte ta flere pauser for å kjøle seg ned under forhøret. Han framstår som ubehersket og lettantennelig - og gir bilde av en mann i ubalanse.

<B>YDMYKES:</B> Bill Clinton må innfinne seg at folk over hele verden får se at presidenten raser og mister besinnelsen under sin vitneforklaring.<br>