Clintons partner døde i fengsel

President Bill Clintons partner i den såkalte Whitewater-skandalen, James McDougal, døde i fengselet 58 år gammel. Den bedrageridømte McDougal var etterforsker Kenneth Starrs nøkkelvitne mot Bill og Hillary Clinton i den omstridte eiendoms-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James McDougal var ekteparet Clintons samarbeidspartner i det feilslåtte eiendomsprosjektet Whitewater. 58 år gamle McDougal døde av hjertesvikt under soning av en bedrageridom. Han var etterforsker Kenneth Starrs nøkkelvitne i saken mot ekteparet Clinton om deres befatning med Whitewater-prosjektet. Et feilslått luftslott som kostet skattebetalerne 60 millioner dollar. Jus-eksperter ser på dødsfallet som et alvorlig tilbakeslag for Starr som har etterforsket saken i fire år.

Heksejakt

James McDougals ekskone sitter også i fengsel. Hun soner en dom på 18 måneder for å ha nektet å la seg avhøre av Kenneth Starr.

- Jeg nekter å delta i Kenneth Starrs heksejakt mot presidenten, har Susan McDougal sagt gjentatte ganger.

Det er Kenneth Starr som innbitt etterforsker Bill Clintons påståtte seksuelle ufinheter mot flere unge kvinner i presidentens stab.

Lei seg

Selv om vennskapet med McDougal-ekteparet tok slutt for flere år siden uttrykte Bill Clinton sorg over at James McDougal nå er død:

- Jeg er lei for å høre om Jim McDougals dødsfall. Jeg har mange gode minner fra vårt samarbeid i Arkansas, sa Bill Clinton.

PARTNER: James McDougal var Bill Clintons Whitewater-partner.