Clintons plageånd

NEW YORK (Dagbladet): Giftsprederen Matt Drudge kan bli farligere for Bill Clinton enn alle motstanderne på Capitol Hill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra sin ettroms leilighet i Hollywoods dårligste strøk har Drudge innledet det nye året med å spre internettmeldinger om at presidenten har en 13 år gammel uekte sønn i Arkansas. Den 31 år gamle Matt Drudge har pøst ut sladder om politikere og kjendiser på Internettet i snart fire år. Han er forhatt av journalister og maktmennesker.

Samtidig er det Drudge som sprakk hele Monica Lewinsky-skandalen ved å sende ut meldinger på nettet om at Newsweek satt på saken.
Tidligere hadde Drudge blant annet avslørt at Jerry Seinfeld tok nesten åtte millioner kroner for en TV-episode, og at Microsoft og tv-stasjonen NBC slo seg sammen til MSNBC. Alt dette har stemt.

Sladder

Når Drudge lener seg på bladet Star som kilde til at 13 år gamle Danny Williams hele sitt liv har blitt fortalt at faren heter Bill Clinton, er det mange som trekker på skuldrene.

I likhet med National Inquirer og en rekke andre sladreblader, er innholdet mer sladder enn sannhet. Dessuten verserte historien om Dannys mor, Bobbie Ann, og Clinton, da han ble valgt i 1992.

- Jeg lyver ikke mer enn Bill Clinton, sa Matt Drudge, da han i juni i fjor snakket til journalister i National Press Club i Washington.
Magasinet Brill Content fant i høst ut at av 31 artikler på Drudges internettside, var 32 prosent usanne, 36 pst. sanne og 32 pst. tvilsomme.

Råtten kilde

Ifølge Drudge og Star blir unge Danny nå DNA-testet i regi av bladet. Selv om kilden til Drudge er råtten, er ingen lenger sikre på hva som er sant og ikke om Bill Clinton.

Skulle DNA-testen bli like katastrofal for Clinton som da Monicas kjole ble sendt til FBI, er det ikke gammel utroskap som vil vekke forargelse.

Hvis Danny er en uekte sønn, er Clinton en «dead beat dad» - en far som har stukket av fra sine forpliktelser. Det er det lite tilgivelse for blant velgerne, og kan få populariteten til å synke katastrofalt.
Møkkagraveren Matt Drudge gir totalt blaffen. Han gir blaffen i de fleste journalistiske spilleregler om etterrettelighet. Han mener at hvem som helst kan være journalist hvis man har en datamaskin, et modem og ei telefonlinje. Dessuten mener han at hvem som helst kan fortelle ham hva som helst om hvem som helst. Og at denne informasjonen kan offentliggjøres.

- Journalistikk stinker, sier Drudge, som mener han er en pioner for demokrati og ytringsfrihet.

RYKTEMAKER:</B> Matt Drudge produserer rykter om president Clinton på løpende bånd.