Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clintons siste sjanse til fred

Washington (NTB): President Clinton gjør nå et siste forsøk på å få til en endelig fred i Midtøsten. Men han sier selv at oppgaven blir svært vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går innkalte Clinton palestinerne og israelerne til et nytt toppmøte i USA. Både palestinernes leder Yasser Arafat og Israels statsminister kommer til USA 11. juli i et forsøk på å forhandle fram en endelig fredsavtale.

Clinton tror et toppmøte er den eneste veien fremover, men innser at forhandlingene vil bli vanskelige. Målet med toppmøtet er å komme fram til en endelig fredsavtale.

Utgangspunktet er vanskelig fordi partene må bli enige om:

  • Grenser mellom en eventuell palestinsk stat og Israel.
  • Framtida til palestinske flyktninger.
  • Jerusalems framtidige status.

Det er forventet at toppmøtet, som finner sted på prsidentenes feriested, Camp David, kan ta flere dager.

Fristen for de siste forhandlingene er allerede satt til 13. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling