- Clintons sjel i dødelig fare

NEW YORK (Dagbladet): President Clintons to sjelesørgere har lovet at hans vei mot tilgivelse skal bli pinefull. - Presidentens sjel er i dødelig fare, sier en av dem, presten Tony Campolo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Meldingen er gitt på tv-stasjonen ABC. Og selv om meningsmålinger nå bekrefter at folket ser ut til å ha tilgitt Clintons seksuelle leker med Monica Lewinsky, og å ha løyet om det, lover sjelesørgerne at angerens vei skal bli hard. Presidenten har selv hentet inn Tony Campolo og Gordon McDonald for åndelig veiledning, og for å fri ham fra nye fristelser.

- Her er det ikke snakk om noen snarvei og en enkel bønn for å holde djevelen borte. Det blir for lettvint, sier Campolo. Begge sjelesørgerne forteller at samtalene med Clinton både er konfronterende og vanskelige. Det handler om å velge en helt ny vei i livet, sier de.

De har vært så nærgående at Clinton har rast mot dem, forteller de.

Clinton ligger på pinebenken hos sine prester for å bli et bedre menneske etter Lewinsky-skandalen. Etter at det kom fram at Clinton skal ha hatt forhold til hundrevis av kvinner, ble botsgang påkrevet.

Og mens Clinton kan fryde seg over reaksjonene på videofilmen fra vitneforklaringen foran storjuryen til Starr, overrekke Nelson Mandela gullmedalje og se Hillary blomstre i valgkampanjen igjen, «piskes» han på bakrommet av sine prester. I dag bestemmer også justiskomiteen hvor mange tusen nye sider bevismateriale som helles ut til offentligheten av de 36 eskene fra Starr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer