FRYKTER HEVN: Marian Clita (58) har bedt om å få flytte til et mindre soningsanstalt etter at noen angivelig skal ha vært ute etter ham. Foto: Politiet
FRYKTER HEVN: Marian Clita (58) har bedt om å få flytte til et mindre soningsanstalt etter at noen angivelig skal ha vært ute etter ham. Foto: PolitietVis mer

Clita frykter hevn i fengselet

Den tidligere leiemorderen drepte den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42) i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Rumenske Marian Clita (58) sitter frivillig i isolasjon i Vestre Fængsel i København. Han frykter hevn fra medfanger, skriver danske Ekstra Bladet.

Clita slo hjel den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42) under et innbrudsraid på Hotel Radisson i København. Vildmyren ble funnet drept på rommet sitt 2. mars i år.

Clita er tidligere leiemorder for sikkerhetstjenesten Securitate.

Har bedt om flyttingHan soner nå sammen med pedofile og voldtektsforbrytere. Han har bedt om å bli flyttet til en mindre soningsanstal, men det har blitt avvist av politiet i København.

DREPT: Vera Vildmyren - norsk flyvertinne i SAS ble drept på sitt hotellværelse i København.   Foto: Privat
DREPT: Vera Vildmyren - norsk flyvertinne i SAS ble drept på sitt hotellværelse i København. Foto: Privat Vis mer

- Årsaken til det er først og fremst fluktfaren. De små fengslene er ikke så sikre som Vestre Fængsel, sier Henning Schou Kofoed ved drapsavsnittet til ekstrabladet.dk.

Politiet har ingen opplysninger om at Clita skal ha blitt utsatt for overfall eller konkrete trusler, men Schou Kofoed mener det er åpenbart noen innsatte som var ute etter ham.

Nekter å la seg undersøkeMarian Clita skal etter planen utsettes for psykiatriske undersøkelser, men han skal nekte å delta i undersøkelsen så lenge psykiaterne står fast på å bruke en bestemt kvinnelig tolk.

- Han vil gjerne delta og svare på alle spørsmål, men han ønsker tolken som har fulgt saken så langt, sier Clitas forsvarsadvokat Knud Meden.