Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clooney helt enig med Sanders-supporterne som protesterte mot Clinton-fundraiseren hans

- Ja, det er obskønt

OBSKØNT: Filmstjerne George Clooney hjelper Hillary Clinton med å samle inn penger fra noen av USAs aller rikeste. Men synes selv det er obskønt at det er så mye penger i amerikansk politikk. Foto: Jeff Bottari/AP Images for Adobe
OBSKØNT: Filmstjerne George Clooney hjelper Hillary Clinton med å samle inn penger fra noen av USAs aller rikeste. Men synes selv det er obskønt at det er så mye penger i amerikansk politikk. Foto: Jeff Bottari/AP Images for Adobe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Da filmstjerne George Clooney arrangerte fundraiser for den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton i San Francisco fredag, samlet tilhengere av Clintons motstander, Bernie Sanders, seg utenfor. De protesterte mot hvordan Clinton samler inn millionbeløp i valgkampen. Og fikk støtte fra Clooney.

Den tidligere førstedama, New York-senatoren og utenriksministeren kjemper for å vinne primærvalget i New York tirsdag mot Vermont-senator Bernie Sanders. Men alle pengene blant noen av demokratenes mest velstående støttespillere på den andre siden av kontinentet, klarte å få henne over til California bare få dager før det viktige valget.

- Obskønt Mens Clooney samlet inn millioner på middagen for Hillary Victory Fund, hvor også Clinton selv var til stede, har Sanders beskrevet slike arrangementer som «obskøne». Det er filmstjernen helt enig i.

- Ja, jeg synes det er en obskøn sum penger. Sanders-kampanjen har helt rett når de snakker om det. Det er latterlig at vi må ha slike pengesummer i politikken. Jeg er helt enig, sier Clooney til NBC News lørdag.

For å få sitte ved bordet der Clinton, Clooney og kona hans, Amal satt, måtte par betale eller samle inn minst 353 400 dollar (drøyt 2,9 millioner kroner).

- Korrupt finansieringssystem - Det er obskønt at Clinton fortsetter å gå til «big money» for å finansiere valgkampen. Men det er ikke bare dette Clooney arrangementet. Det er en kritikk av et korrupt finansieringssystem hvor sterke pengeinteresser - og det er ikke Clooney, men andre folk som kommer til arrangementet - som har en urettmessig innflytelse på den politiske prosessen, sier Sanders tidligere til CNN.

HARDNET TIL: Valgkampen mellom de demokratiske presidentkandidatene Hillary Clinton og Bernie Sanders har hardnet kraftig til. Foto: CNN
HARDNET TIL: Valgkampen mellom de demokratiske presidentkandidatene Hillary Clinton og Bernie Sanders har hardnet kraftig til. Foto: CNN Vis mer

Arrangementet ble holdt hjemme hos forretningsmannen Shervin Pishevar. En liten men høylytt gruppe Sanders-supportere sto utenfor. Clooney hadde en kort samtale med demonstrantene, ifølge NBC News.

Som en respons til Clintons middag med sine styrtrike støttespillere, sendte Sanders-kampanjen fredag også ut en epost til sine støttespillere hvor de i stedet bad om at de støttet Vermont-senatoren med 3,53 dollar (om lag 30 kroner), skriver Reuters.

Hele Norges coronakart