Club 4-sjef truer naboene med søksmål

Tom Ketil Krogstad godtar både fengselsstraffen og utkastelsen fra lokalene i Tordenskiolds gate 4 i Trondheim. Men nå varsler han injuriesøksmål mot naboene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Øystein Skogrand, som har vært Krogstads forsvarer og prosessfullmektig, opplyser til NTB at hans klient har besluttet ikke å anke Frostating lagmannsretts dom i straffesaken. Krogstad vil heller ikke anke namsrettens kjennelse, der sju naboer vant fram med sitt krav om stenging av Club 4.

Frostating lagmannsrett stadfestet 27. august i år dommen fra Trondheim byrett, der Krogstad ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder for hallikvirksomhet, ulovlig skjenking av alkohol og ulovlig framvisning av pornografiske filmer. Ankefristen er allerede utløpt.

- Krogstad vil nå bli ferdig med straffesaken og sone dommen, sier Skogrand.

Kjennelsen i namsretten blir heller ikke anket, blant annet fordi huseieren i Tordenskiolds gate 4 har sagt opp leieavtalen med Krogstad og selskapene som ble opprettet for å drive «erotisk medlemsklubb for frisinnede mennesker».

Varselet om injuriesøksmål har sammenheng med at Krogstad føler seg ærekrenket av påstander som ble satt fram i namsretten. Det går fram av namsrettens kjennelse at Krogstad ble beskyldt for å ha hatt «tilknytning til kriminelle miljøer, som for eksempel eks-jugoslavmiljøet eller MC-miljøet».

- Denne påstanden ønsker Krogstad å forfølge videre. I første omgang blir det sendt et brev til naboene med spørsmål om de vil trekke tilbake disse beskyldningene, sier Øystein Skogrand.

(NTB)