Club4-tiltalt kan bli tvangsinnlagt

Tiltalte i en voldtektssak kom med så bisarre uttalelser at Frostating lagmannsrett vurderer å få mannen tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den måten håper retten å få klarlagt om mannen er strafferettslig tilregnelig. Saken vil bli avgjort onsdag, skriver Adresseavisen.

Den 32 år gamle mannen ble i Trondheim tingrett dømt for to voldtekter mot ei 15-årig jente i lokalene til Club 4 i Trondheim, samt for utuktig omgang med en annen 15-åring. Mannen var ansatt i sexklubben da overgrepene skal ha funnet sted.

Straffen ble fengsel i fire år og fire måneder. Dessuten må mannen betale hver av jentene 100.000 kroner i oppreisning.

32-åringens forsvarer, Christian Wiig, krevde ankesaken avvist i retten tirsdag, etter at tiltalte avga en forklaring som delvis virket forvirret. Advokaten viste til straffelovens bestemmelse om at ingen kan straffes for handlinger utført i sinnssykdom.

Etter dommen i tingretten i februar sørget statsadvokaten for at tiltalte ble underkastet en full rettspsykiatrisk undersøkelse. Årsaken var påfallende atferd hos tiltalte. Også i lagmannsretten kom det underlige ytringer fra 32-åringen.

Nå skal det avgjøres hvorvidt sakkyndige må vurdere om dette er forsøk på å simulere sinnssyk for å slippe flere år i fengsel, eller om tiltalte virkelig er psykotisk, skriver avisen.

(NTB)