<strong> DATASJEKK:</strong>   President Barack Obama  sjekker nettbrettet utenfor vestvingen i Det hvit hus tirsdag. Foto:BRENDAN SMIALOWSKI, AFP/NTB Scanpix.
DATASJEKK: President Barack Obama sjekker nettbrettet utenfor vestvingen i Det hvit hus tirsdag. Foto:BRENDAN SMIALOWSKI, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

CNN: - Russisk datainnbrudd i Det hvite hus

- Ikke ny hendelse, sier sikkerhetsrådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russiske hackere har den siste tiden brutt seg inn i deler av Det hvite hus' datasystem, ifølge CNNs kilder.

Det hvite hus skal ha merket mistenkelig aktivitet i oktober. FBI, Secret Service og andre amerikanske etterretningsorganisasjoenr er involvert i undersøkelsene som anses som et av de mest sofistikerte angrep noensinne mot amerikanske statssystemer.

Tilbakeholden Det jobbes med en teori om at hackerne først fikk tilgang til Utenriksdepartementet før de kom inn i Det hvite hus.

Det hvite hus' nasjonale visesikkerhetsrådgiver Ben Rhodes ville under en opptreden på TV-kanalen tirsdag ikke kommentere spesifikke datasikkerhetshendelser, skriver NTB.

Det hvite hus tror ikke at dets hemmelige systemer har vært i fare, sier han.

Spekulasjoner CNNs opplysninger om russisk datainnbrudd «henviser ikke til en ny hendelse», men dreier seg om spekulasjoner om hvem som sto bak det Rhodes kaller bekymringsfull aktivitet avdekket i fjor.

CNNs kilder er ikke navngitte tjenestemenn som er blitt orientert om saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer