CNN: - Terrormistenkt fra Paris antas å være i Syria

Salah Abdeslam har vært på frifot siden Paris-angrepene.

TERRORMISTENKT: Et udatert bilde fra det føderale politiet i Belgia viser Salah Abdeslam, en av de terrormistenkte etter Paris-terroren. Han er mistenkt for å ha vært direkte innblandet i angrepene som rammet den franske hovedstaden 13. november 2015. Foto: EPA / BELGIAN FEDERAL POLICE / HANDOUT
TERRORMISTENKT: Et udatert bilde fra det føderale politiet i Belgia viser Salah Abdeslam, en av de terrormistenkte etter Paris-terroren. Han er mistenkt for å ha vært direkte innblandet i angrepene som rammet den franske hovedstaden 13. november 2015. Foto: EPA / BELGIAN FEDERAL POLICE / HANDOUTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrormistenkte Salah Abdeslam, som har vært på frifot siden Paris-angrepene, har trolig flyktet til Syria, opplyser franske etterretningskilder til CNN.

Muligheten for at Abdeslam har kommet seg unna myndighetenes kontroller dukket opp i forrige uke. Da sa en advokat at hans klient, Ali Oulkadi, hadde plukket opp Abdeslam på et t-bane-stopp i Brussel, dagen etter angrepene.

Advokaten sier at Oulkadi ikke greide å ta det innover seg da Abdeslam fortalte ham da ukjente detaljer fra Paris-terroren.

Allerede for fire dager siden ble det kjent at en av Abdeslams venner mente at han bare hadde to muligheter: enten å overgi seg til politiet, eller å dra til Syria. Nå ser det altså ut til at den terrormistenkte Abdeslam har valgt å dra til det borgerkrigsherjede Syria.

Kan ha vært sjåføren Etterforskerne er fortsatt ikke helt sikre på hvilken rolle Abdeslam hadde i terrorangrepene, men mener at han kan ha vært sjåføren som kjørte tre selvmordsbombere til fotballstadionen Stade de France, før han kjørte videre til et annet nabolag i Paris. Hans fingeravtrykk er funnet i en bil som knyttes til angrepene.

Abdeslam er den eneste av angriperne som overlevde terroren som rammet Paris 13. november 2015. Han er broren til Ibrahim Abdeslam, som var en av selvmordsbomberne som sprengte seg i luften i konsertlokalet på Bataclan.

Paris-terroristene slo til i tre ulike team, og drepte til sammen over 130 personer på ulike steder i Paris. Salah Abdelslam skal ifølge AFP ha kjørt bilen til ett av teamene, muligens en Renault Clio som fraktet tre selvmordsbombere til Stade de France.

- Tror han ombestemte seg Da Salah Abdeslams bror, Mohammed Abdeslam, ble intervjuet av CNN, fortalte han at han tror broren ombestemte seg og ikke fullført den delen av angrepet han etter planen skulle ha gjort. Også broren ble arrestert av politiet etter terrorangrepene, men ble løslatt etter kort tid.

Abdeslam ble observert utenfor Bataclan etter at fire menn med våpen drepte 89 av de som var på det amerikanske bandet Eagles of Death Metal sin konsert. Han skal ha kommet seg ut av Frankrike og inn i Belgia dagen etter angrepet - etter at Frankrike hadde stengt grensene i håp om å hindre folk med tilknytning til terrorangrepet å reise ut av landet.

Terrorangrepene mot Paris skal ifølge angriperne selv være hevn for Frankrikes framferd i Syria. Som svar på terrorangrepene valgte Frankrike å bombe den syriske byen Raqqa 15. november, bare to dager etter at angrepene i Paris hendte. President François Hollande sverget etter Paris-angrepene på at han «ikke skal tilgi barbarene». 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram