CNN: - Trump planlegger unntakstilstand

Det hvite hus utarbeider et utkast der Donald Trump erklærer nasjonal unntakstilstand langs grensa mot Mexico, med 7 milliarder dollar til en mur, melder CNN.

- PLANLEGGER UNNTAKSTILSTAND: Det er steget Donald Trump nå vil gå til for å få en grensemur, skriver CNN. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
- PLANLEGGER UNNTAKSTILSTAND: Det er steget Donald Trump nå vil gå til for å få en grensemur, skriver CNN. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har «truet» med å erklære nasjonal unntakstilstand for å få på plass de 5,7 milliarder dollar til grensemuren demokratene nekter å gi ham. Konflikten virker helt fastlåst.

CNN skriver seint torsdag kveld at de har sett dokumenter, og ut ifra dem vurderer de det dit hen at Det hvite hus er i ferd med å gjøre realitet av dette.

Trumps rådgivere skal fortsatt være delt i synet på saken, men Det hvite hus har altså gått videre med å skissere planene for hvordan alternative planer kan omgå Kongressen.

- Den enorme mengden fremmede som ulovlig kommer inn i USA hver dag, er en direkte trussel mot sikkerheten til vår nasjon og utgjør et nasjonalt krisetilfelle, heter det blant annet i utkastet til presidentens erklæring.

Oppdatert i forrige uke

- Derfor vil jeg nå, Donald J. Trump, med myndigheten jeg fikk fullmakt til ved grunnloven og USAs lover, inkludert den nasjonale loven om unntakstilstand, herved erklære at en nasjonal unntakstilstand eksisterer ved den sørlige grensen til USA, heter det i utkastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer