SE DEN GRIPENDE VIDEOEN: CNNs Anderson Cooper var på gråten da han leste opp navnene på de omkomne etter massedrapet på nattklubben i Orlando. Underveis i det direktesendte innslaget må han ta seg sammen flere ganger. Video: CNN Vis mer

CNN-anker på gråten da han leste opp navn på 49 drepte: - Dette er mer enn navn, dette er mennesker som elsket og ble elsket

Rørende hyllest til ofrene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da CNNs Anderson Cooper skulle innlede sitt populære nyhetsprogram «Anderson Cooper 360°» mandag kveld, ønsket han å gjøre noe spesielt for å minne de 49 ofrene etter skytingen på nattklubben Pulse i Orlando, Florida.

Det kjente nyhetsankeret, som selv er åpen homofil, valgte å lese opp samtlige av de 49 navnene, i tillegg til å komme med korte beskrivelser av hvem de var.

- Dette er mer enn bare en liste med navn. Dette er mennesker som elsket og som ble elsket, sa Cooper under CNN-programmet.

På gråten

Opplesingen varte i nesten sju minutter, og prisvinnende Cooper sleit flere ganger med å holde tårene tilbake.

LEGNING: Siden det brutale angrepet i Pulse nattklubb i Orlando, har det dukket opp flere teorier rundt motivet til Omar Mateen. I videoen svarer ekskona på CNN- reporterens spørsmål om legningen hans. Vis mer

- De neste to timene ønsker vi å holde fokuset der vi mener det hører hjemme, nemlig på livene som tok slutt altfor tidlig, sa Cooper.

Den rørende markeringen har fått mye oppmerksomhet i både nyhetsmedier og sosiale medier, og er omtalt av både CNN, Daily Beast og Entertainment Weekly.

Nevnte ikke navnet

Cooper beskrives av flere medier som en av de mest kjente og innflytelsesrike homofile i amerikansk samfunnsliv.

I tillegg til å hedre ofrene, gjorde Cooper et annet bevisst valg. Han ville ikke nevne gjerningsmannens navn.

- Det er ett navn du ikke vil få høre, og det er ett bilde du ikke vil få se. Vi kommer ikke til å si navnet på gjerningsmannen, eller vise bildet. Det er blitt vist altfor mye allerede.

ROPER PÅ HJELP FRA TRUMP: To Trump-tilhengere stilte seg opp med skilt og ropert utenfor Orlando-terroristens hjem i Florida. Video: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer

Kjent igjen

Natt til søndag skjøt og drepte Omar Mateen 49 mennesker og såret ytterligere 53. Under angrepet ringte han til nødnummeret og erklærte tilhørighet til IS.

Tirsdag ble det kjent at flere av stamgjestene på utestedet Pulse hadde sett massemorderen der før.

– Av og til satt han bare i hjørnet og drakk for seg selv, andre ganger kunne han bli så full at han ble høylytt og aggressiv, sier gjest Ty Smith til avisa Orlando Sentinel.